Bôčiková bravčová roláda

Potrebujeme:

1 kg prerastaného bravčového bôčika, 1 nesladené zahustené mlieko (Grand), 25 dkg mäkkej salámy (šunky), 4 vajíčka, zaváraná kápia, soľ, korenie, vegeta, alobal

Ako na to:

Bravčový bôčik pomeľte, ochuťte soľou, vegetou a korením, pridajte nesladené mlieko a všetko dobre premiešajte. Odložte na 24 hod. do chladničky.
Na druhý deň mäsovú hmotu rozvaľkajte na alobale do hrúbky asi ½ cm. Povrch natrite nie veľmi hrubou praženicou, potom poukladajte kolieska salámy a na prúžky nakrájanú kápiu. Pomocou alobalu zviňte hmotu do rolády a alobal riadne upevnite po bokoch a po celej dĺžke tak, aby sa počas pečenia neuvoľnil. Pečte asi 1 hodinu. Potom alobal uvoľnite a dopečte tak, aby roláda mala zlatistú farbu.

15.05.2006

Podobné recepty