Delikátna cviklová polievka

Potrebujeme:

1 menšia cvikla, 1 petržlen alebo pastrnák, 3-4 mrkvy, 2-3 zemiaky, mletá rasca, bobkový list, soľ, cukor, 1 tavený syr v črievku, 50 g tvrdého syra, šťava z polovice citróna, 1 cibuľa, cesnak, tuk

Ako na to:

Na tuku opražíme cibuľu a cesnak posekaný na jemno. Pripravíme si zeleninu (pred použitím očistíme a umyjeme). Zeleninu nastrúhame na širšie rezančeky. Pripravíme si cviklu a tiež postrúhame. Zeleninu dáme na cibuľkovo-cesnakový základ a porestujeme. Pridáme koreniny a podlejeme vodou alebo vývarom. Zemiaky si nakrájame na malé kocky a dáme do polievky. Tvrdý syr nastrúhame na široké rezance. Keď sú zemiaky polomäkké pridáme tavený syr. Počkáme kým sa rozpustí a vsypeme tam aj tvrdý syr. Krátko povaríme a dochutíme soľou, lyžicou cukru a šťavou z citróna (citrón až keď odstavíte z varu).

24.06.2008

Podobné recepty