Americké kurča

Potrebujeme:

1 kurča, hladká múka, mletá nepálivá paprika, soľ, tuk na fritovanie

Príloha: zemiaky uvarené v šupke, masť alebo olej

Ako na to:

Kurča rozporcujeme asi na 8 dielov a osolíme. V mikroténovom sáčku zmiešame hladkú múku s niekoľkými lyžičkami mletej papriky. Do vrecka vkladáme jednotlivé porcie kurčaťa a pekne pretrasieme, aby sa kurča obalilo po všetkých stranách.
Obalené kurča fritujeme pri 170 °C asi 20 minút.
Ako prílohu podávame pečené zemiaky. Zemiaky uvaríme v šupke nie úplne do mäkka. Olúpeme ich a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pekáč vymastíme masťou alebo olejom (masť je lepšia) na to nasypeme zemiaky, osolíme a pečieme. Lopatkou obraciame, aby sa opiekli po oboch stranách. Hotové podávame ku kurčaťu spolu s tatárskou omáčkou.

12.11.2011

Podobné recepty