Palacinkové trhance s tvarohom

Potrebujeme:

mlieko, hladkú múku, 2 vajíčka, 250 g hrudkového tvarohu, 3 bal.vanil.cukru, 1 balíček škor.cukru. 4 lyžice krup.cukru, slivkový lekvár alebo iný podľa chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trošku masla na vytretie formy, olej na vysmážanie palaciniek

Ako na to:

Z mlieka, 1 vajíčka, hladkej múky a 1 van.cukru vypracujeme vláčne cesto a urobíme približne 10 palaciniek. Vychladnuté palacinyk potrháme na rôzne kúsky.
Pripravíme si zapekaciu misku/malú jánsku misku s priemerom asi tak 25 cm. Misku vymažeme maslom, trhance zamiešame s tvarom, hrozienkami (namočte ich na hodinu do teplej vody, aby zmäkli a napučali/, vanil. a škoricovým cukrom a 3 lyžicami krup.cukru. Pridáme aj slivkový lekvár. Dobre premiešame a dáme do zapekacej formy. Zalejeme zmesou smotany, do ktorej sme pridali 1 vanil.cukor, 1 lyž.cukru a vajíčko.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 C a zapekáme, pokiaľ nie je povrch pekne zlatistý, cca 20 minút.

28.09.2008

Podobné recepty