Špenátové lasagne

Potrebujeme:

špenátové lasagne cca 15 ks/plátkov, 500 g mletého bravč.mäsa, paradajkové pyré/pretlak, mäsový vývar, kyslú smotanu, strúhaný syr, 1-2 dcl mlieka, 50 g masla, hladkú múku, olej, stredne veľkú cibuľu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie mleté

Ako na to:

Cibuľu osmažíme dozlatista. Do osmaženej cibuľky pridáme cca 500 g rozmrazeného mletého bravčového mäsa, osolíme a okoreníme. Celú mäsovú zmes zalejeme vodu. Mäso varíme cca 15 min.
Potom pridáme paradajkové pyré asi 2 dcl a sójovú omáčku. Necháme asi 20 min dusiť. Medzitým spravíme klasický bešamel, do ktorého vlejeme ešte jednú kyslú smotanu. Potom túto bešamelovo-smotanovú masu vlejeme do mäsovej masy. Pomaly zohrievame. Potom necháme vychladnúť.
Zapekaciu misy vymastíme a vysypeme strúhankou. Dáme variť lasagne tak do polomäkka. Potom striedavo ukladáme lasagne a mäsovú plnku posypanú strúhaným syrom. Nakoniec všetky vrstvy zalejeme mäsovou plnkou. Potom dáme do rúry zapiecť na cca 30min, pri 180 C.

27.09.2008

Podobné recepty