Gaštanová roláda

Potrebujeme:

6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 balíček mrazeného gaštanového pyré, 1 šľahačku príp. pikantný džem (ríbezľový a pod.)

Ako na to:

V miske zmiešame vajíčka, cukor a polohrubú múku s práškom do pečiva. Rúru zapneme na 200 °C. Z mraziaka vytiahneme gaštanové pyré. Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme na najvyššom stupni na hustú penu, do ktorej postupne pridáme kryštálový cukor. Znížime obrátky šľahania na najnižší stupeň a postupne pridávame žĺtka. Vareškou zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.
Najväčší plech vysteliem papierom na pečenia, okraje vymastíme. Rovnomerne nanesieme a plochým veľkým nožom rozotrieme masu na papier a dáme do rúry. Po cca 20 minútach vytiahneme z rúry.
Upečenú roládu musíme ešte horúcu zrolovať aj s papierom na pečenie po dĺžke a dáme vychladnúť. Potom pripravíme plnku.
Plnka: Gaštanové pyré pokrájame na kocky a na najnižších obrátkach šľaháme vychladnutú šľahačku, pričom pridávame kocky pyré.
Upečené cesto rozrolujeme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Natrieme pikantný džem, naň si po kôpkach poukladáme plnku a rovnomerne rozotrieme. Potom zrolujeme a ozdobíme napr. čokoládou.

27.09.2008

Podobné recepty