Búchané kuracie rezne

Potrebujeme:

kuracie rezne (prsia), soľ, strúhanku, vývar z kurčaťa, vegetu, resp. sušenú polievkovú zeleninu, 2 vajíčka, olej, 40 dkg strúhaného syru na posypanie (Eidam, Nivu, Hermelín, Mozarellu/, cca 3 paradajky

Ako na to:

Narežeme si kuracie rezne z pŕs, jemne osolíme, posypeme veľkým množstvom strúhanky a vklepeme ju do maska. Takto vyklepané rezne namočíme do rozšľahaného vajíčka a prudko na oleji opečieme z oboch strán. Takto opečené rezne naukladáme do zapekacej misky, podlejeme vývarom z kurčaťa. Dáme na 25 min do rúry vyhriatej na max 180 C. Potom vyberieme, opäť podlejeme vývarom. Na vrch poukladáme na kolieska nakrajané paradajky a posypeme syrom. Takto dozdobené dáme ešte na 15 min zapiecť. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

18.06.2008

Podobné recepty