Calzone s jablkami

Potrebujeme:

lístkové cesto, 3-4 jablká, škorica, 2 lyžice cukru,4 lyžice džemu (napr. čučoriedkový), hrsť hrozienok, 1 téglik jogurtu alebo kyslej smotany, 2 vajíčka do smotany, práškový cukor do smotany podľa chuti, 1 vajíčko na potretie koláča, tuk na potretie plechu

Ako na to:

Cesto si vyvaľkáme a položíme na vymastený plech. Okraje cesta potrieme vajíčkom, aby sa potom dobre zlepilo a nevytieklo. Do vymedzeného priestoru nakrájame jabĺčka na plátky. Tie posypeme škoricovým cukrom a cukrom ešte dosladíme. Pridáme aj hrozienka. Džemom pokvapkáme určité miesta jabĺk.
Calzone zálievka: Smotanu alebo jogurt zmiešame s vajíčkami a cukrom. Zálievku nalejeme na jabĺčka. Opatrne, aby nám neušla.
Preložíme presahujúce cesto cez jablkovo-smotanovú hmotu a poriadne upravíme kraje. Poprepichujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme na 180 stupňoch 30 minút. Po vychladnutí pokrájame a pocukrujeme.

18.06.2008

Podobné recepty