Rybacie balíčky

Potrebujeme:

400 g treskovitej filety, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, červenú cibuľu, papriky, anglická slanina (oravská), zemiaky, citrón, olej, 100 g šampiňónov

Ako na to:

Umyjeme tresku a pokvapkáme citrónom a necháme oddychovať cca 10 minút. Nakrájame zeleninu a slaninu. Tresku osolíme a okoreníme. Pripravíme si alobal. Na spodok alobalu dáme plátky slaniny, na ne kolieska červenej cibule. Na cibuľu rozložíme zemiaky, osolíme a posypeme rascou. Na zemiaky uložíme odležané filety. Na filety dáme papriky, šampiňóny a na záver pokvapkáme olejom. Opatrne zvinieme. Hotové balíčky dáme do pekáča alebo do zapekacej misy a podlejeme vodou, cca 1 dcl. Po asi 20-30 minútovom dusení ich vyberieme. Balíčky otvoríme a dáme ich ešte na 5-7 minút zapiecť.

18.06.2008

Podobné recepty