Králičie ragú na víne

Potrebujeme:

králičie mäso (60 dkg), 2 PL tuku, 1 hrubší plátok anglickej slaniny (15 dkg), 2 cibule, tymián, 2-3 zrnká jalovca, 2-3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, ¾ hrnčeka červeného vína, 2 PL strúhaného chleba alebo polohrubej múky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Na tuku opečte mäso pokrájané na malé kúsky. Pridajte na rezance pokrájanú slaninu, na tenké kolieska pokrájanú cibuľu. Osoľte, okoreňte, prisypte korenia a krátko opražte. Mäso zalejte vínom a duste pod pokrievkou až je takmer mäkké. Počas dusenia podľa potreby podlievajte vodou. Z omáčky vyberte korenia, a vmiešajte do nej nastrúhaný chlieb alebo múku na zahustenie. Za občasného miešania duste kým mäso zmäkne.

TIP: Môžete pridať k mäsu tiež 1 hrnček pokrájaných húb.

15.02.2006

Podobné recepty