Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou

Potrebujeme:

4 porcie
400 g cestovíny fettuccine (dlhé široké rezance), 300 g lososa (z konzervy alebo čerstvý), 150 ml smotany, 1 strúčik cesnaku, 5 lyžíc extra panenského olivového oleja, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie

Ako na to:

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vriacej vode (nepremývame ich, iba scedíme). Očistený strúčik cesnaku opečieme na olivovom oleji.
Lososa narežeme na menšie kúsky a pridáme do oleja. Na slabom ohni ho asi 5 min necháme povariť. Potom pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu povariť. Hotové scedené cestoviny pridáme k omáčke a premiešame.
Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

25.09.2008

Podobné recepty