Orieškové laskonky s grilášovým krémom

Potrebujeme:

Cesto: 5 bielkov, 17 dkg práškového cukru, 10 dkg strúhaných orieškov, 5 dkg polohrubej múky, 5 dkg rozpusteného masla
Krém: 350 g kryštálového cukru, 1 kondenzované mlieko (375 ml), 300 g nahrubo mletých alebo posekaných orechov (vlašské, pekanové alebo lieskové), 1 hHra (250 g)

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého jemne vmiešame práškový cukor, zmiešaný s orieškami, múkou a nakoniec opatrne prilievame rozpustené vychladnuté maslo. Ľahko zamiešame a na vymastenom plechu tvoríme lyžičkou placky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
Vychladnuté placky plníme krémom. Cukor nasypeme do hrnca a na miernom ohni z neho za stáleho miešania vyrobíme karamel. Pridáme kondenzované mlieko (pozor, bude prskať a bublať, poriadne rozmiešame). Potom ihneď pridáme orechy (vopred trošku opražené na plechu - nemusí byť).
Na záver pridáme a poriadne rozmiešame heru. Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme trochu vychladnúť.

09.10.2011

Podobné recepty