Jablkovo-tvarohová rožkovka

Potrebujeme:

4 rožky (aj staršie), 400 ml mlieka, 2 vajíčka, 2 sunarové odmerky práškového cukru, 1 sunárovú odmerku Zlatého klasu, 2 jablká, 200 g tvarohu, škoricový cukor, tuk na vymastenie formy

Ako na to:

Do mlieka dáme dve vajíčka (rozbié a bez škrupiny) a práškový cukor. Rozmiešame a pridáme natrhané kúsky rožkov. Poriadne vyžmýkame a rozložíme na vymastený plech.
Do mlieka, ktoré nám ostalo dáme Zlatý klas, prip. dolejeme mlieko a dosypeme cukor. Posypeme škoricovým cukrom a rozmiešame.
Jablká nakrájame na kollieska a rozložíme na rožteky (jablká môžeme obaliť v práškovom cukre, aby neboli veľmi kyslé). Posypeme tvarohom a ocukrujeme. Celý koláč polejeme mliekovo-škoricovou zmesou a dáme do rúry na 200 C, na cca 25 minút.

25.09.2008

Podobné recepty