Obrátený jablčník

Potrebujeme:

jablká, 5 vajíčok, hrnček kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, škoricový cukor, čokoládová poleva na vrch - čokoláda na varenie plus pol cery

Ako na to:

Na plech položte papier na pečenie. Na papier nastrúhajte jablká. Posypte škoricovým cukrom, prip. si zmiešajte obyčajný kryštálový cukor s mletou škoricou a výsledkom bude škoricový cukor. Jablká nechajte odpočívať.
Zatiaľ urobte cesto. Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania prilievajte olej, múku, mlieko a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľu ho po častiach zapracujte do cesta. Urobte cesto.
Cesto vylejte na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou. Ucapkajte a vyhlaďte. Pečte rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
Potom koláč nechajte vychladnúť a zatiaľ si zoberte veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláč prevrátite. Na dosku položte papier na pečenie. Dosku s papierom prevráťte na plech s upečeným koláčom a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočte. Mastný papier pomaly odstráňte.
V mikrovlnke roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou Cerou. Čokoládovú polevu rozotrite na koláč.

28.08.2008

Podobné recepty