Bejlíz na domáci spôsob

Potrebujeme:

2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka, 2 plechovky nesladeného TATRA mlieka, 8 lyžíc strúhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, 500-750 ml rumu (podľa chuti)

Ako na to:

Dve plechovky sladeného kondenzovaného mlieka dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli potopené a miernym varom varíme cca 2 hodiny. Necháme vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárame horúce.
Na suchej teflónovej panvici opražíme doružova osem lyžíc strúhaného kokosu a ešte teplý ho nalejeme do misky, kam sme naliali dve plechovice nesladeného Tatra mlieka. Necháme 24 hodín v chladničke.
Druhý deň prelejeme cez gázu a dobre vyžmýkame, kokos vyhodíme. Zmiešame prevarené sladené mlieko, z ktorého sa urobil hustý karamel s kokosovým mliekom a dvoma vanilkovými cukrami, najlepšie v mixéry a postupne prilievame rum (podľa chuti, cca 500 ml-750 ml). Zlejeme do fliaš.
Tio: Namiesto kokosu môžete použiť pomleté orechky, mandle,...

26.09.2008

Podobné recepty