Valašské frgály

Potrebujeme:

9 frgálov
1 kg polohrubej múky, 10 kociek cukru, 100 g droždia, 6 žĺtkov, 1/2 masla, 1/2 Hery, pol litra vlažného mlieka, soľ
Plnka: 2 tvarohy, 4 vajcia, cukor, hrozienka, vanilkový cukor, trochu mlieka

Ako na to:

Z droždia, mlieka a trošky cukru urobíme kvások, z ostatných surovín cesto. Spojíme ich kváskom, jedenkrát premiešame, necháme nakysnúť a robíme bochníky o váhe 200 - 240 g.
Bochníky necháme znovu nakysnúť na doske. Potom ich roztlačíme na okrúhly plech a ešte chvíľu necháme kysnúť. Naplníme ich plnkou (tvarohovou, hruškovou alebo makovou) a posypeme posýpkou. Okraje potrieme vajcom a upečieme.
Po vychladnutí polievame polevou z Hery, do ktorej pridáme trochu rumu.

09.10.2011

Podobné recepty