Špenátová polievka s petržlenovými haluškami

Potrebujeme:

Halušky: vajíčko, krupica podľa hustoty cestíčka, plátok masla, soľ, sušená alebo čerstvá petržlenová vňať
Polievka: kocku mrazeného špenátu, cesnak 2-3 strúčiky, kyslú smotanu, trošku mlieka na rozriedenie smotany, lyžicu hladkej múky, lyžicu vegety, kurací vývar alebo bujón, soľ, mletá rasca, sójová omáčka,

Ako na to:

Ako prvé si pripravíme cestíčko na halušky. Vajíčko, soľ, maslo a krupicu si dáme do nádoby a premiešame. Pridáme petržlenovú vňať a necháme postáť. Do hrnca si dáme studenú vodu a privedieme ju do varu. Potom do nej vložíme zmrazený špenát, soľ, vegetu, bujón, mletú rascu a iné koreniny podľa chuti.
Keď je špenát rozvarený pripravíme si kyslú smotanu, ktorú premišame s troškou mileka a lyžicou hladkej múky (ak varíte viac polievky, dajte aj dve lyžice múky). Dobre premiešame a necháme zovrieť. Potom pridáme nastrúhaný alebo pretlačený cesnak.
Haluškové cestíčko si dáme na "haluškovač" a pretlačíme ich do polievky. Premiešame a povaríme cca 15-20 minút. Hotovú polievku dochutíme soľou a iným korením podľa chuti.

25.07.2008

Podobné recepty