Jablkovo - broskyňový koláč

Potrebujeme:

5 vajec, 100 g práškového cukru, 1 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 100 g polohrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 3 veľké jablká, 3 broskyne, 1 vanilkový cukor, 1 čokoláda na varenie, kúsok Cery

Ako na to:

Vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom na penu. Predohrejeme si rúru na 150 °C. Postupne pridáme pri neustálom šľahaní olej (napr. olivový) a mlieko. Zmes sa stane razom dosť riedkou. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Pripravenú zmes si vmiešame "zľahka" do vajíčkovo-mliečkovo-olejovej zmesy. Plech na pečenie vymastíme a vysypeme namiesto múky kokosom. Na plech vylejeme cesto a dáme do rúry, nech sa pomaly pečie.
Plnka: Nachystáme si jablká a broskyne (alebo iné šťavnaté ovocie). Jabĺčka nastrúhame, broskyne pokrájame na drobné kúsky. Zmiešame dohromady s 1 vanilkovým cukrom. Zvlášť si ušľaháme bielka a zľahka ich vmiešame do ovocia. Ovocie predtým zlejeme od prebytočnej šťavy.
Z rúry vytiahneme upečené cesto. Na cesto rovnomerne nanesieme plnku a dáme naspäť do rúry. Teplotu si zvýšime asi na 200 °C, cca po 15 minútach by plnka mala byť zapečená. Koláč necháme úplne vychladnúť a polejeme ho roztopenou čokoládou (vo vodnom kúpeli s kúskom Cery). Po vychladnutí koláč nakrájame zohriatym nožom na kocky.

25.06.2008

Podobné recepty