Guláš na český spôsob

Potrebujeme:

1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie

Ako na to:

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky, zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie, pridáme 5 lyžíc maggi a zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu). Pridáme pivo a dodusíme do mäkka. Potom pridáme najemno postrúhaný zemiak, pretlak, kečup, koreniny a prelisovaný cesnak. Necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť, občas miešame a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť). Vodu treba počas varenia priebežne opatrne prilievať, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia. Podávame so žemľovou knedľou a mäso posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie.

18.05.2010

Podobné recepty