Jabĺčka v negližé

Potrebujeme:

jabĺčka, piškótové cesto z 2 vajec, olivový olej na ošmahnutie, škoricový cukor na posypanie, prip. trochu džemu do stredu jabĺčka

Ako na to:

Budeme potrebovať vydlabávatko na jabĺčka, ostrý nožík, škrabku2. Jablká zbavíme šupiek a skúsime vybrať jaderníky tak, aby ostali jabĺčka celé. Ďalej ich nakrájame asi na centimetrové kolieska. Nôž by ste mali mať čo najužší, aby sa jabĺčko nelámalo. Jabĺčka ešte pokvapkáme citrónovou šťavou. Urobíme piškótové cesto z dvoch vajec, v ktorom jabĺčka obalíme. Jabĺčka rýchlo osmažíme na olivovom oleji. Pracujte rýchlo, piškótové cesto rýchlo zhorí. Negližé popudrujte škoricovým cukrom, do stredu môžeme dať trochu jahodového džemu.

23.12.2007

Podobné recepty