Venčeky

Potrebujeme:

cca 60 venčekov
250 g vody, 200 g Hera, 160 g polohrubej múky, 5 vajec, 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 250 g masla, štipka soli, 150 g práškového cukru, troška rumu

Ako na to:

Do hrnca dáme variť vodu so soľou a maslom, až sa zmes varí, vmiešame múku a varíme tak dlho, až sa cesto nechytá varešky ani hrnca, odstavíme a počkáme, až vychladne na teplotu tela. Skúšame tak, že do cesta pichneme prstom, cesto nesmie páliť ani byť chladné.
Potom vmiešame vajíčka jedno po druhom. Na plech dáme papier na pečenie a naň vrecúškom tvoríme venčeky, dajú sa tiež robiť malou lyžičkou hrudky.
Dáme do vyhriatej rúry na 250 °C a pečieme 10 minút, a potom stiahneme rúru na 200 °C a dopekáme ďalších 10 minút. Pozor - prvých 10 minút neotvárame rúru, venčeky by nám spadli.
Po vychladnutí ich rozkrájame a plníme krémom.
Krém: Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Do studeného pudingu všľaháme heru s cukrom a rumom.

09.10.2011

Podobné recepty