Domáca 3-bitka

Potrebujeme:

Cesto: 2 vajcia, 250 g kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 2 dcl polohrubej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL kakaa, 2 balenia BeBe keksov
Prvá plnka: 0,5 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu, 100 g kryštálového cukru, 1 Hera
Druhá plnka: 1 plechovka Salka, 200 g Hery
čokoládová poleva

Ako na to:

Salko dáme variť na dve hodiny. Medzitým si elektrickým šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom. Do toho pridáme ostatné prísady na cesto a dobre premiešame múku, olej, sódu bikarbónu a kakao.
Cesto vylejeme na dobre vymastený a posypaný plech múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Uvaríme si hustý puding - do hrnca dáme 0,5 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu a 100 g kryštálového cukru. Necháme vychladnúť.
V miske vyšľaháme do peny samotnú heru. Po úplnom vychladnutí pudingu oba krémy spojíme. Šľahačom zašľahávame do hery puding po troškách až vznikne krém. Krém navrstvíme na vychladnutý upečený plát. Rozložíme ho rovnomerne a uhladíme. Na krém naukladáme dva balíčky BeBe keksov. Okraje zarovnáme polovičnými keksami.
V mise si opäť vyšľaháme heru do peny. Uvarené salko, dáme z konzervy do misy, nech rýchlejšie chladne. Salko necháme vychladnúť, občas ho premiešame - musí vychladnúť do izbovej teploty. Oba krémy spojíme. Salko pridávame do vyšľahanej hery. Vylejeme na keksy a urovnáme. Zákusok potom dáme schladiť do chladničky, aby sa naň dala lepšie rozotrieť čokoládová poleva. Polevu rozotierame opatrne. Skladujeme v chladničke.

23.12.2007

Podobné recepty