Marhuľový koláč

Potrebujeme:

2 vajcia, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 50 g masla, 2,5 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 balíčky škoricového cukru, práškový cukor na posypanie, marhule

Ako na to:

Marhule očistíme, prekrojíme na polovičky, umyjeme a necháme ich usušiť na čistej utierke. V mise si vyšľaháme do peny maslo, cukor, potom zamiešame dva žĺtky a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mlieko a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, uhladíme. Marhule poukladáme rezom hore, dvoma škoricovými cukrami a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, cca. pol hodiny. Upečený koláč necháme vychladnúť a môžeme ho zaliať čírou egrešovou želatínou.

23.12.2007

Podobné recepty