Čerešňová bublanina

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 140 g roztopeného masla, 2/8 l mlieka, 2,5 dcl mlieka, 2 vajcia, ½ balíčka prášku do pečiva, ovocie

Ako na to:

V mise zmiešame vajcia, cukor, múku, pridáme roztopené maslo, vlažné mlieko a kypriaci prášok. Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rozkrojíme napoly. Do vymastenej a múkou posypanej formy vylejeme cesto, malo by byť skôr hustejšie, aby čerešne neklesli na dno formy. Poukladajte naň čerešne. Posypeme vanilkovým alebo škoricovým cukrom, resp. obyčajným kryštálovým cukrom zmiešaným s mletou škoricou a dáme piecť. Pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Upečený koláč nechajte vychladnúť, posypte cukrom, ozdobte šľahačkou alebo prelejte pudingom.

23.12.2007

Podobné recepty