Cestoviny so syrovo-hubovou omáčkou

Potrebujeme:

balík cestovín (400g), 250ml sladkej smotany, 250 - 300 g čerstvých šampiňónov, bambino syr, 1 väčšia cibuľa (alebo 2 menšie - podla chuti), soľ

Ako na to:

Cestoviny uvaríme vo vode so soľou a troškou oleja. Keď sú uvarené, prepláchneme ich a dáme do nádoby. Potom ich ešte pokvapkáme troškou rastlinného oleja a zľahka premiešame. Na panvici a oleji opražíme cibuľku do sklovita (aby sa nepripiekla, tak ju osolíme), pridáme nakrájané (na pásiky aj s nožičkami) šampiňóny, trošku opražíme, aby pustili šťavu (v prípade potreby pridáme trošku-ani nie deci vody), prikryjeme pokrievkou a trošku podusíme. Asi po 5 minútach dusenia pridáme smotanu a bambino syr a rozmiešame, aby sa syr roztopil. Z masy nám vznikne výborná poleva, ktorú vylejeme na cestoviny a dobre premiešame.

23.12.2007

Podobné recepty