Smotanová torta s ovocím

Potrebujeme:

3 tégliky kyslej smotany, 200 gramov piškót, 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...), vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, práškový cukor, zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán) alobal a hlbokú misku

Ako na to:

Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím.

23.12.2007

Podobné recepty