Jahodovo-tvarohová torta

Potrebujeme:

Krém: 2x 250 g tvarohu (danone, bez tuku), 250 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryštálového cukru, 4-6 plátkov želatíny, 2 PL jahodového lekváru, 2 konzervy jahôd
Piškóta: 6 vajíčok, 150 g polohrubej múky, 180 g práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva

Ako na to:

Piškóta: Žĺtka oddelíme od bielok, žĺtka výšľaháme s 90 g práškového cukru. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku a upečieme. Upečenú piškótu necháme vychladnúť, a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom.
Krém: Vyšľaháme smotanu na šľahanie do husta, potom ju pomaly pridáme do tvarohu, postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový, 2 PL lekváru a na záver pridáme jahody. Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému. Môžeme ňou natrieť piškótu, a ozdobiť ju podľa vlastnej chuti. Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.S

23.12.2007

Podobné recepty