Nízkokalorický čokoládový koláč

Potrebujeme:

1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie

Ako na to:

V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút.
Plnka: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixéra a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus.
Krém: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou.

23.12.2007

Podobné recepty