Varená baranina

Potrebujeme:

1 kg baranieho alebo jahňacieho mäsa, 200 g zemiakov, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 200 g údenej slaniny, lyžica masti

Ako na to:

Mäso odblaníme a odstránime najmä každý kúsok loja, lebo má nepríjemný pach. Umyté dáme do osolenej vody variť. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme kocky zemiakov, cibuľu, rozotrený cesnak a slaninu, pokrájanú na hrubšie plátky. Uvarené mäso vyberieme a ovarenú slaninu opečieme na masti. Vývar precedíme, zemiaky s cibuľou prepasírujeme a zriedime trochou vývaru, aby vznikla zahustená šťava. Pokrájané mäso rozložíme na taniere, polejeme šťavou, ozdobíme opečenými plátkami slaniny a ako prílohu podávame chlieb.

28.11.2007

Podobné recepty