Pizza s plodmi mora

Potrebujeme:

100 g mäsa z mušlí, 100 g varenej šunky, 200 g nastrúhaného syra, 100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g kreviet, 8 stredne veľkých paradajok, 2 šálky bešamelovej omáčky, 4 PL strúhanky, tuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, ½ zväzku bazalky, ½ zväzku oregana

Ako na to:

Paradajky olúpte a nakrájajte na plátky. Pripravte si krevety, mušle a sépiu. Šunku nakrájajte na malé kocky. Bešamelovú omáčku zmiešajte s nastrúhaným syrom a prebratými, umytými a nakrájanými bylinkami. Kysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu. Posypte ho strúhankou, obložte plátkami paradajok a rovnomerne naň rozložte zvyšné prísady.
Povrch polejte syrovou omáčkou, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 20 min.

09.01.2007

Podobné recepty