Orechové rezy s tatra náplňou

Potrebujeme:

Cesto: 170 g zmäknutej Hery, 300 g práškového cukru, 4 žĺtka, 120 g hladkej múky s 1 práškom do pečiva, 250 ml vlažného mlieka, 180 g nastrúhaných lieskových orechov, 4 PL kakaa, zo 4 bielkov tuhý sneh
Krém: 250 g masla, 1 vanilkový cukor, 1 rozšľahané vajce, 200 ml sladeného tatra mlieka
Poleva: 100 g mliečnej čokolády a 100 g čokolády na varenie so 40 g 100% tuku

Ako na to:

Zmäknutú Heru vymiešame s práškovým cukrom do krému, pridáme žĺtka a šľaháme najlepšie el. šľahačoem do peny. Pridáme hladkú múku preosiatu s práškom do pečiva, vlažné mlieko a mleté ​​oriešky. Všetko dobre premiešame a prisypeme kakao. Ako posledné do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh.
Vymažeme väčší pekáčik s okrajom a vyložíme papierom na pečenie. Cesto prelejeme a pečieme pri 170 ° C asi 20 min. Počas pečenia pripravíme krém.
Krém: V mise vymiešame zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom a pridáme rozšľahané vajcia. Spoločne všetko vyšľaháme do peny a nakoniec pridáme sladené mlieko. Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa dobre spojili. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme stuhnúť do chladničky (to je dôležité inak sa nám čokoládová poleva spojí s krémom).
Obe čokolády rozlámeme s tukom a rozpustíme v hrnci, vymiešame do tekutej zmesi. Vychladnutú buchtu polejeme čokoládou a dáme po chvíľke opäť do chladničky. Krájame na úhľadné kocky (krájame nožom namočeným v horúcej vode).

09.10.2011

Podobné recepty