Cigánskej rezy (dia)

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho práčku do pečiva, 80 g Hery, 50 g sorbitolu, 2 žĺtka, tuk na plech, 4 tabletky sladidla, 1 lyžica vody, 2 bielka, 100 g strúhaných orechov, 1 lyžička škorice, 50 g dia čokolády

Ako na to:

Múku preosejeme s práškom do pečiva. Zmäknutý tuk vymiešame so sorbitom, premiešame so žĺtkami a s múkou a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme ich a necháme v chlade 1/2 hodiny odležať.
Potom ho rozvaľkáme a preložíme na malý, tukom vytretý plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a dobleda zapečieme. Sladidlo rozpustíme v teplej vode. Z bielkov a vody so sladidlom ušľaháme tuhý sneh, zľahka vmiešame orechy so škoricou a nastrúhanou čokoládou. Sneh rozotrieme na zapečené cesto a v rúre pri zníženej teplote dopečieme.
Ihneď rozkrájame na 24 kúskov a po vychladnutí ich uložíme v chlade.

09.10.2011

Podobné recepty