Kura s ryžou na panvici

Potrebujeme:

250g ryže, soľ, čierne korenie, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 malé papriky (červenú, zelenú a žltú), 1 väčšiu paradajku, 4 kuracie prsia, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, ½ lyžičky stredne štipľavej mletej papriky, 2 lyžice masla, 1 zväzok zeleného petržlenu

Ako na to:

Ryžu dusíme asi 20 minút v osolenej vode, potom ju necháme dôkladne odkvapkať na sitku. Na veľkej panvici rozpálime olej a pečieme kúsky kuraťa 5 minút. K tomu pridáme roztlačený cesnak, mletú papriku, soľ, korenie. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Na panvici roztopíme maslo, pridáme očistenú najemno nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájanú papriku a zeleninu opekáme na nízkej teplote 5 minút. Pridáme odkvapkavú ryžu a na kocky pokrájanú paradajku, prichutíme soľou, korením a mletou paprikou. Do zmesi vložíme kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkej teplote dusíme 10 minút. Pred podávaním posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Ak použijeme ryžu vo varných vrecúškach či špeciálne upravenú ryžu, musíme je pred varením dôkladne zbaviť nečistôt pod tečúcou vodou.

04.11.2007 | autor:

Podobné recepty