Pizza na mäsiarsky spôsob

Potrebujeme:

150 g varenej šunky, 100 g suchej salámy, 200 g nastrúhaného syra, 12 artičokových srdiečok, 20 čiernych olív, 1 konzerva olúpaných paradajok, 4 PL paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, polotuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, 1, 5 zväzku oregana, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Paradajky dajte na sito, umyte a nechajte dobre odkvapkať. Olej rozpáľte v panvici a rýchlo na ňom opečte strúčiky cesnaku rozotreté so soľou, potom pridajte paradajky a varte, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Odstavte, nechajte vychladnúť a primiešajte nakrájané oregano. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu. Natriete ho paradajkovým pretlakom.
Šunku a salámu nakrájajte na prúžky a spolu s artičokmi a olivami rozložte na cesto. Osoľte, okoreňte čiernym korením a povrch posypte nastrúhaným syrom. Vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 20 min.
Hotovú pizzu posypte čerstvo nakrájaným oreganom.

17.10.2006

Podobné recepty