Bublanina ako páperie (bez váženia)

Potrebujeme:

4 vajcia, 2 dcl kryštálového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 3 dcl hrubej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl mlieka, 1 kypriaci prášok, 2 bal. vanilkového cukru na posypanie

Ako na to:

Bielka so štipkou soli a trochou cukru vyšľaháme na tuhý sneh, odložíme do chladničky. Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny. Striedavo do žĺtkovej hmoty zašľahávame preosiatu múku s kypriacim práškom, olej a mlieko. Nakoniec zľahka pridáme sneh. Cesto vylejeme na vymastený pomúčený plech, obložíme ovocím podľa sezóny-jahody, maliny, ríbezle, čerešne... Posypeme ešte vanilkovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry, pečieme pri 180oC asi 35-40 min. Počas pečenia rúru neotvárame.

06.03.2008 | autor:

Podobné recepty