Jednoduchá zeleninová pizza

Potrebujeme:

100 g syra Eidam, 150 g papriky, 100 g paradajok, 100 g sterilizovaných fazuliek, 100 g karfiolu, 1 cibuľa, oregano, petržlenová vňať, olej na potretie cesta, tuk na vymastenie plechu, soľ

Ako na to:

Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky, tie povarte asi 5 min. v malom množstve mierne osolenej vody. Z paprík vykrojte jaderníky, paradajky, cibuľu nakrájajte na kolieska. Hrášok a fazuľku nechajte odkvapkať.
Pripravte si cesto, dajte na múkou posypanú dosku a vytvarujte ho na potrebný rozmer a hrúbku, pričom okraje nechajte hrubšie. Potom cesto preneste na pripravený plech a potrite olejom. Na cesto poukladajte paradajky striedavo s paprikou, cibuľou a karfiolom. Fazuľové struky použite na ozdobenie okraja. Hrášok rozsypte rovnomerne po povrchu pizze. Mierne ju osoľte a posypte oreganom.
Pečte vo vyhriatej rúre. Počas pečenia pizzu kontrolujte, pričom okraje môžete viackrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom. Nakoniec posypte pizzu najemno nastrúhaným syrom a dajte ju ešte zapiecť. Pred podávaním ju môžete ešte horúcu ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

TIP: Sterilizovanú zeleninu môžete nahradiť mrazenou. Na pizzu sú vhodné aj iné druhy zeleniny.

02.08.2006

Podobné recepty