Torta s bielou čokoládou

Potrebujeme:

150 g Hery, 150 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 2 vajcia, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1/2 balenia prášku do pečiva, 200 ml Rama Cremefine na šľahanie, 200 g bielej čokolády, 200 g čerstvého smotanového syra (žervé), 10 g želatíny, 100 ml vody na želatínu,, 50 g bielej čokolády, 20 g mliečnej čokolády na posypanie, kakao na vymazanie formy, olej

Ako na to:

Heru nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Pridáme práškový a vanilkový cukor a šľaháme do peny. Postupne pridáme žĺtka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zmiešame so žĺtkovou penou. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
Cesto naplníme do tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 ° C asi 30 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť a potom vyklopíme. Formu vymyjeme, vymažeme olejom a vysypeme práškovým cukrom.
Bielu čokoládu rozlámeme na menšie kúsky. Ramu zvaríme a do horúcej vmiešame rozlámanú čokoládu (môžeme urobiť aj vo vodnom kúpeli). Miešame, až sa čokoláda rozpustí a vychladne. Potom uložíme do chladničky, najlepšie až do druhého dňa.
Želatínu necháme napučať vo vode (asi 30 minút - na vrecúšku je postup) a potom pri 60 ° C povaríme. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme, zmiešame s čerstvým syrom a želatínou. Do vymastenej tortovej formy položíme korpus, naň nalejeme pripravenú náplň a povrch uhladíme.
Dáme do chladničky dobre stuhnúť. Po dôkladnom stuhnutí vyberieme tortu z formy, povrch posypeme čokoládovými hoblinkami a ešte navyše kakaom. Hoblinky si vopred pripravíme z tabuľkovej čokolády pomocou škrabky na zemiaky.

09.10.2011

Podobné recepty