Francúzska hovädzia polievka

Potrebujeme:

½ kg hovädzieho mäsa s kosťou, ½ kg slepačieho mäsa, olej, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, ½ zelenej papriky, 150 g kelu, pór, 1 bobkový list, tymian, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Hovädzie a slepačie mäso umyte a na niekoľko minút zalejte horúcou vodou. Potom osušte, opražte na rozohriatom oleji, zalejte 2 l studenej vody a pri miernej teplote varte spolu s 1 postrúhanou mrkvou, umytými vňaťami, celým čiernym korením, bobkovým listom, mletým čiernym korením aspoň 3 hod. Podľa potreby dolievajte vodu. Všetku ostatnú zeleninu očistite, nakrájajte, vložíme do 1 l precedeného mäsového vývaru, posoľte a uvarte domäkka. Nakoniec do polievky vložte nakrájané uvarené mäso.

31.08.2006

Podobné recepty