Krúpová zeleninová polievka

Potrebujeme:

100 g jačmenných krúp, 1 kocka slepačieho bujónu, 2 mrkvy, ½ kg zemiakov, 100 g zeleného hrášku, drvenú rascu, olej, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Krúpy prepláchnite vodou, vložte do hrnca, zalejte 1,5 l vody, pridajte rozdrobený bujón, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a uvarte ich domäkka. Potom pridajte hrášok, soľ, korenie, rascu a krátko povarte. Na rozohriatom oleji opražte múku, odstavte, pridajte mletú papriku, pomiešajte, zalejte trochou studenej vody a pridajte do polievky. Varte asi 10 min., dochuťte pretlačeným cesnakom a posekanou vňaťou.

23.10.2006

Podobné recepty