Jahňacia roláda s fazuľkou

Potrebujeme:

1 jahňacia lopatka, 350 g sterilizovanej zelenej fazuľky (aj s nálevom, 6 plátkov prerastenej údenej slaniny, 120 g tvrdého syra, olej, 2 PL paradajkového pretlaku, 2, 5 dl bieleho suchého vína, 1, 5 dl sladkej smotany, 1 ČL práškového cukru, 1 ČL maizeny, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Mäso odblaňte, ostrým nožom vykostite, umyte, mierne naklepte a vzniknutý plát mäsa posoľte. Poukladajte naň plátky údenej slaniny, fazuľku, syr nakrájaný na hranolčeky, zviňte ho a previažte kuchynskou niťou. Na rozohriatom oleji roládu opečte zo všetkých strán, podlejte vínom, nálevom z fazuľky, prikryte a vo vyhriatej rúre pečte 60 min. Počas pečenia obracajte a podľa potreby podlievajte horúcou vodou. Potom odkryte a upečte dočervena.
Upečené mäso vyberte, do výpeku pridajte paradajkový pretlak, korenie, cukor, smotanu rozmiešanú s maizenou a za občasného pomiešania chvíľu varte. Napokon roládu nakrájajte a podávajte poliatu omáčkou s opekanými zemiakmi, ozdobte zvyšnou fazuľkou.

03.03.2007

Podobné recepty