Hovädzia pečeň nakyslo

Potrebujeme:

1 kg odležaného hovädzieho mäsa (z pliecka), mleté čierne korenie, soľ, , Marináda:, 2 stredne veľké cibule, 1 veľká mrkva, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 8 roztlačených zrniek čierneho korenia, 2 klinčeky, 1vetvička tymianu, 1 malý bobkový list, 300 ml červeného vínneho octu, 300 ml červeného vína alebo vody, , , Základ na omáčku:, ½ teľacej nožičky, 1 PL oleja, 1 PL paradajkového pretlaku, ½ ČL cukru

Ako na to:

Hovädzie mäso vložte do väčšej misy. Pridajte očistenú, nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejte ocot a víno alebo vodu. Mäso by malo byť takmer zaliate. Misu prikryte priehľadnou fóliou, odložte do chladničky a marinujte asi 24 hodín.
Teľacie koleno ponorte na 24 hodín do studenej vody. Vodu viackrát vymeňte.
Mäso z marinády vyberte, dajte ho odkvapkať a osušiť.
Marinádu prepasírujte cez sito do misy. Zeleninu, koreniny a bylinky dajte odkvapkať. Mäso potrite soľou a korením. V hrnci rozpáľte tuk, vložte doň mäso a za stáleho obracania opekajte dohneda.

12.01.2007

Podobné recepty