Kyslá polievka s vareným vajcom

Potrebujeme:

200 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 5 zrniek celého čierneho korenia, 2 dl šťavy z kyslej kapusty, 2 zemiaky, 2 sladkokyslé uhorky, 2 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 1 vajce, 2 vajcia uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Údené mäso vložte do 1 litra studenej vody a priveďte do varu. Pridajte ošúpanú cibuľu, celé korenie a pri miernom vare varte do polomäkka. Prilejte šťavu z kapusty, pridajte očistené pokrájané zemiaky, očistený pokrájaný cesnak a uvarte domäkka. Mäso vyberte a pokrájajte. Pokrájané mäso môžete vložiť do hotovej polievky alebo ho podávajte s horčicou a s postrúhaným chrenom.
Z oleja a hladkej múky pripravte zápražku, zalejte vodou, premiešajte a vylejte do vývaru. Premiešajte, pridajte nadrobno pokrájané uhorky a priveďte do varu. Do vriacej polievky za stáleho miešania vlejte rozšľahané vajce, podľa chuti osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a za stáleho miešania krátko povarte. Pred podávaním pridajte do každej porcie kúsok pokrájaného vareného vajca.

TIP: Ak polievku pripravujete v tlakovom hrnci, čas prípravy sa skráti najmenej o 30 minút.

29.08.2006

Podobné recepty