Zapekané zemiaky zo syrom

Potrebujeme:

2, 5 kg malých zemiakov, 2 cibule, 1 zväzok tymiánu, 100 g masla, 75 9 hladkej múky, 1, 51 zeleninového vývaru z kocky, 400 ml smotany na šľahanie, 75 g nastrúhaného syra gouda, 5 PL nastrúhaného syra parmezán, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Zemiaky varte 20 min. v osolenej vode, potom ich sceďte, olúpte a rozpoľte. Cibuľu a tymián nasekajte najemno. Rozohrejte maslo, cibuľu v ňom krátko poduste, pridajte múku a opražte doružova. Potom za stáleho miešania prilejte vývar aj smotanu, krátko povarte nechajte trochu vychladnúť.
Do vlažnej omáčky vmiešajte goudu, ochuťte ju soľou, korením a tymiánom. Zemiaky vložte do zapekacej misy, zalejte ich omáčkou a posypte parmezánom. V stredne teplej rúre zapekajte asi 20 min.

24.02.2006

Podobné recepty