Dusené jahňacie plece so zeleninou

Potrebujeme:

800 g jahňacieho pliecka, 5 PL oleja, 400 ml vývaru z kocky, 1 cibuľu, zväzok byliniek (rozmarín, tymián, šalvia), 200 g mladých strukov cukrového hráška, zväzok mladej karotky, 1 PL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Jahňacie pliecko osoľte, previažte kuchynskou niťou ako rolku, vložte ju na rozpálený olej a za neustáleho otáčania opekajte zo všetkých strán asi 8 min. Cibuľu nakrájate nadrobno a bylinky posekajte. Pliecko umyte, na výpeku orestujte cibuľu dozlatista a zalejte polovicou vývaru. Pridajte pliecko aj bylinky a duste v rúre alebo na sporáku pod pokrievkou domäkka (asi 50 min.). Počas dusenia mäso podľa potreby podlievajte.
Struky povarte 5 min. v vriacej vode a nechajte odkvapkať. Karotky dôkladne vydrhnite kefkou pod tečúcou vodou. Mäkké pliecko vyberte a odstráňte z nej niť. Základ vyduste na tuk, zaprášte hladkou múkou a orestujte doružova. Potom prilejte zvyšok vývaru a dobre prešľahajte. Pridajte karotku a varte asi 25 min. Omáčku dochuťte soľou a korením a pred koncom varenia do nej vložte struky a mäso, aby sa prehriali. Stehno nakrájajte na plátky a prelejte omáčkou so zeleninou. Pliecko výborne chutí s opečenými zemiakmi.

23.02.2006

Podobné recepty