Zemiaková placka s kapustou a cesnakovo – smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

800 g zemiakov, múka, 1 vajce, 1 cibuľa, 750 g kyslej kapusty, 200 g údenej slaniny, 1 šľahačková smotana, 4 strúčiky cesnaku, olej, maslo, 2 PL hladkej múky, vegeta, trocha majoránky, korenie, soľ

Ako na to:

Zemiaky očistite a postrúhajte. Pridajte vajce, múku, postrúhanú cibuľu a prelisované 2 strúčiky cesnaku. Osoľte, okoreňte, pridajte majoránku a vypracujte cesto. Na rozpálenom oleji pečte placky. Placky plňte kapustou a oblievajte cesnakovou omáčkou. Obložte zeleninou.

Kapustu poduste. Slaninu pokrájajte na kocky a usmažte. Pridajte ku kapuste a ochuťte.
Smotanu priveďte do varu, pridajte prelisovaný cesnak a múku rozšľahanú v mlieku. Varte do mierneho zhustnutia. Pridajte maslo a nechajte ho pomaly roztopiť. Ochuťte vegetou.

18.10.2006

Podobné recepty