Orechový rez s medom

Potrebujeme:

50 dkg hladkej múky, 20 dkg mletého cukru, 20 dkg Hery, 2 vajcia, 2 lyžice medu, 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešame v 2 lyžiciach mlieka Krém: 3 dcl mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice solamylu, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, 20 dkg masla

Ako na to:

Heru, med a cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia a sódu v mlieku, múku a všetko vymiešame.
Cesto rozdelíme na dva diely a rozvaľkáme (osvedčený spôsob - priamo na papieri na pečenie) do tvaru plechu, ktorý vyznačíme prehnutím papiera.
Prvú placku upečieme dozlatista a na druhú naukladáme 30-35 dkg orechov pokrájaných na kúsky. Na panvici osmažíme dozlatista 12 dkg masla, 8 dkg cukru krupica a 3 lyžice medu. Zmes vyzerá ako karamel. Zmes po lyžičkách navrstvíme na orechy a placku upečieme.
Vychladnté placky pokropíme zmesou kávy a rumu a spojíme krémom. Spodnú placku môžeme podľa chuti potrieť ešte marmeládou (pod krém). Krém: Mlieko, múku a solamyl zahrejeme do zhustnutia a necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom, pridáme vychladnutú zápražku a dobre vyšľaháme.
Pred krájaním je dobré nechať zákusok stuhnúť v chladničke.

09.10.2011

Podobné recepty