Pikantná romantická torta z chleba

Potrebujeme:

4 hrubé plátky celozrnného (bieleho chleba, toustového v celku) pozdĺžne nakrájaného, maslo izbovej teploty, , Plnka:, 100 g tuniaka v oleji z konzervy, 1 PL posekaného póru, 1 PL posekaného jablka, 1 PL posekaného kôpru, 2 PL kyslé smotany, 2 PL majonézy, čerstvo pomleté čierne korenie podľa chuti, , Obloha:, uhorka, 250 g kreviet (váha pred olúpaním, môžu byť aj zamrazené, pred použitím rozmrazené v chladničke), 100 – 150 g plátkov údeného lososa , kapary - prepláchnuté vodou, krehký zelený listový šalát, citrón, kôprová vňať

Ako na to:

Z papiera vystrihnite šablónku v tvare pol srdca, dlhú ako je chlieb. Položte plátky chleba na seba a podľa šablóny ich vykrojte. Chlieb natrite maslom.
Na misu položte dva chleby tak, aby tvorili srdce.
Plnka: Zmiešajte všetky suroviny a natrite 2/3 na chlebové srdce. Prikryte plátmi chleba a ten natrite zvyšnou plnkou. Snažte sa stále udržovať tvar srdca.

Obloha: Šalát nakrájate na tenké prúžky a položte na misu okolo srdca. Položte na plátky nakrájanú uhorku na šalát okolo srdca tak, aby sa prekrývali. Navrch na okraj srdce poukladajte vo vode uvarené (varte ich asi 3 min.), olúpané krevety. Z plátkov lososa utvorte ružice a doprostred každej dajte 1 kaparu. Poukladajte ich dovnútra srdca. Postavte niekoľko ½ plátkov citróna medzi lososové ružice.
Podávajte s dobrým, bielym vínom.

09.06.2006

Podobné recepty