Syrové fondue

Potrebujeme:

400 g ementálu, 1 dl čerešňovice, 1 ČL škrobovej múčky, biely chlieb (sendvič), strúčik cesnaku, muškátový oriešok, 3 dl bieleho vína, mleté biele korenie, soľ

Ako na to:

Syr pokrájajte na väčšie kúsky a dajte do kotlíky, ktorý predtým potrite cesnakom. zalejte vínom, na syr pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a biele korenie. Kotlík postavte nad kahanček s ohňom a na miernom ohni začnite syr pomaly za stáleho miešania taviť. Keď je syrová hmota rozpustená, pridajte trocha škrobu rozpusteného vo víne. Ten umožní, aby sa víno spojilo so syrom. Nakoniec do hmoty prilejte čerešňovicu. Servírujte tak, že kúsky chleba vnorte do hmoty. Konzumujte opatrne, lebo syr je horúci. Kotlík až do úplného zjedenia nechajte na miernom plameni.

05.05.2006

Podobné recepty