Neapolské roštenky Sofie Lorenovej

Potrebujeme:

2 roštenky, 6 zrniek jalovca, 6 zrniek nového korenia, olivový olej, múka, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 hrsť sušených húb, tymián, oregano, 1 pohár bieleho vína, šťava z ½ citróna, ¼ kocky instantného výaru (podľa chuti), 1 šálka strúhaného syra parmezán, 1 pohár sladkej smotany, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Roštenky zľahka naklepte a ich okraje miestami narežte, aby sa vám pri opakaní neskrúcali. Osoľte, okoreňte a potrite rozdrvené guličky jalovca a nového korenia. Nakoniec potrite olejom a dajte odležať asi na 1 hod.
Po hodine ich obaľte v múke a opečte na oleji asi 5 min. z každej strany. Vyberte ich a nechajte v teple. V rozpálenom oleji usmažte pokrájaný cesnak a pokrájanú cibuľu. Pridajte vopred namočené huby, dochuťte štipkou tymiánu a oregana, zalejte bielym vínom a šťavou z citróna. Podľa chuti kocku vývaru. Starostlivo primiešajte postrúhaný syr. Za stáleho miešania prilejte smotanu. Vložte mäso a ešte prehrejte. Podávajte s menším druhom cestovín (mušličkami).

20.02.2006

Podobné recepty