Staročeské bravčové stehno

Potrebujeme:

doba přípravy je cca 2 hodiny, 1 kg bravčového stehna alebo pleca, 3 PL masti, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 PL medu, 1 PL hladkej múky, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL zázvoru, soľ

Ako na to:

Mäso osoľte, votrite do neho cesnak a posypte ho korením. V pekáči rozohrejte masť, mäso opečte a podlejte teplou vodou. Pečte za občasného podlievania, výpekom a mäso obracajte.
Pred koncom pečenia pridajte do výpeku nadrobno pokrájanú cibuľu a mäso potrite medom rozmiešaným v troche vody. Prudko zapečte, až med trochu skaramelizuje. Mäkké mäso vyberte a nakrájajte na plátky. Výpek zahustite múkou a povarte.
Mäso podávajte preliate šťavou s zemiakovou kašou upravenou do pusiniek.

30.08.2006

Podobné recepty